γιατί όλα κρύβουν μια "ιστορία"

Blogger templates

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η εποχή του χαλκού: Η θρησκεία και η τέχνη των Μινωιτών

Άσκηση συμπλήρωσης κενών




Η θρησκεία και η τέχνη των Μινωιτών

Η θρησκεία και η τέχνη των Μινωιτών

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπληρώστε τα κενά με τη σωστή λέξη-έννοια ή ημερομηνία
Στα χρόνια της ακμής του μινωικού πολιτισμού δεν υπήρχαν στην Κρήτη μεγάλοι ναοί αλλά μόνο μικρά ή ιερά. Οι πιστοί αισθάνονται τη θεότητα σαν κάτι μυστηριακό, φευγαλέο και άπιαστο. Συχνά η λατρεία του θείου πραγματοποιείται και σε σπήλαια, όπως στο , όπου οι πιστοί προσέφεραν μικρά που απεικόνιζαν τους ίδιους τους θεούς. Μεγάλη είναι η σημασία του ιερού δέντρου στη μινωική θρησκεία. Το κύριο ιερό δέντρο φαίνεται να είναι η . Από τα ζώα σημαντικό ρόλο παίζει στη μινωική θρησκεία ο . Οι τελετές περιλάμβαναν χορούς και αγώνες, όπως τα .
Ο γρήγορος τροχός που έχει καθιερωθεί διευκολύνει την ταχύτερη κατασκευή των πήλινων αγγείων που είναι κομψά και έχουν ποικίλα σχήματα. Τα ωραιότερα αγγεία αυτής της εποχής στη μινωική Κρήτη είναι τα πολύχρωμα , που οφείλουν την ονομασία τους στο σπήλαιο των , όπου πρωτοβρέθηκαν. Κατασκευάζονταν στα εργαστήρια των μεγάλων ανακτόρων της και της . Τα αγγεία εξάγονταν σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και την .
Τα περισσότερα μινωικά ειδώλια είναι πήλινα και παριστάνουν , δεν λείπουν όμως και ειδώλια ανδρών και . Αξιοσημείωτα είναι τα , μεγάλα αγγεία, ορισμένα με μορφή κεφαλής ζώου, συνήθως του ιερού μινωικού ταύρου, τα οποία χρησιμοποιούνταν στις .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου