γιατί όλα κρύβουν μια "ιστορία"

Blogger templates

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι οικονομικές εξελίξεις κατά τον 20ο αιώνα: Οι μεγάλες επενδύσεις





ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι ασκήσεις συμπλήρωσης κενών υπάρχουν απλά για να τεστάρετε το διάβασμά σας και να εντοπίσετε σημεία στα οποία ενδεχομένως θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Γράφουμε μόνο ελληνικά, χρησιμοποιούμε τόνους και διακρίνουμε κεφαλαία και πεζά όπου είναι απαραίτητο.


Οι μεγάλες επενδύσεις

Οι μεγάλες επενδύσεις

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπληρώστε τα κενά με τη σωστή λέξη-έννοια ή ημερομηνία
Οι ραγδαίες αλλαγές, τις οποίες προκάλεσαν στη χώρα οι συνέπειες του Μικρασιατικού πολέμου, ανέδειξαν την ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις στις της χώρας. Το συγκρότημα της Αθήνας, για παράδειγμα, ξεπέρασε, με την έλευση των προσφύγων, το 1.000.000 κατοίκους και, φυσικά, δεν μπορούσε πλέον να υδρεύεται με το χρονολογούμενο από τους ρωμαϊκούς χρόνους Υδραγωγείο. Τη λύση του ζητήματος ανέλαβε το(χρονολογία) η αμερικανική εταιρεία(κεφαλαία) , με την κατασκευή του φράγματος και της τεχνητής λίμνης στο . Την ίδια περίπου εποχή η βρετανική εταιρεία(κεφαλαία) ανέλαβε την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην πρωτεύουσα αλλά και τη δημιουργία σύγχρονου δικτύου αστικών συγκοινωνιών, βασισμένου σε ηλεκτροκίνητα και . Επενδύσεις έγιναν στο τηλεφωνικό δίκτυο από εταιρείες, στους δρόμους και στη διευθέτηση των , οι οποίοι μέχρι τότε συχνά προκαλούσαν πλημμύρες και καταστροφές στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και στις υποδομές της υπόλοιπης χώρας, με έργα, τα οποία είχαν ως συνέπεια την αύξηση των εδαφών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου